Barevné trendy podzimu a zimy 2017/2018 – Vytvořte si svoji foto přehlídku

10. 11. 2017

Barcelona v červené – barevné trendy pro podzim a zimu 2017/2018.

Každým rokem odborníci na design, módu a barvy vyhlašují očekávané barevné trendy pro nastávající období. Které barvy jsou in pro období podzimu a zimy 2017/2018? Vytvořte si vlastní kolekci – formou fotografií laděných do barev podle aktuálních trendů a uspořádejte svoji foto přehlídku. Zjistěte, které barvy jsou cool.

New York Fashion Week základem pro top 10 barev. Nově i barvy z Londýna

Základem pro nové barevné trendy je New York Fashion Week. Tým specialistů na barvy v Pantone Color Institutu vyhodnocuje, do jakých barev návrháři své kolekce na newyorském týdnu módy ladili.

Ze získaných poznatků pak odborníci z Pantone Color Institutu vytvoří zprávu o módních barvách, v níž vytyčí top 10 barev pro dámskou a pánskou módu na další sezónu. Letos prvně sestavili zprávu také ze svého průzkumu barev na London Fashion Week.

Módní návrháři představují kolekce. A co fotografové?

Módní návrháři představují své nové kolekce, stejně tak bytoví designeři i další odborníci. A co fotografové? Nic moc.

Sestavte si vlastní kolekci fotografií na podzim a zimu 2017–2018. Inspirujte se barevnými trendy, vyberte jednu či více barviček a vyrazte s fotoaparátem do terénu. Foťte všechno, co vám ve vybraných barvách přijde před objektiv. Bude to zábava!

Sestavte si foto kolekci – které barvy jsou in na podzim, zimu 2017/ 2018?

Červená ve všech odstínech

Podzimně-zimní sezóně vévodí červená. Prý je novou černou. Moderní jsou všechny odstíny červené – světlejší a jemné odstíny růžové, sytá purpurová, třešňová, grenadinová, temná červeň, bordó i vínová.

S růžovými na mola vyrazili například Christian Siriano a Sies Marjan, se sytější červenou Giambattista Valli, purpurová zaujala Driese Van Notena. Tmavší tóny červené si oblíbili návrháři značek Max Mara, Jason Wu, Victoria Beckham, Jil Sander, Tod’s.

Žlutá javorová i oranžová

Červená se nemusí líbit všem. Cool jsou i její blízké příbuzné – barvy žlutá, javorová, hořčicová, oranžová, šafránová. Pro své kolekce si je vybrali Coach 1941, Proenza Schouler, Vetements.

Stříbrná bílá , šedá a vintage camel

Na přelomu roků 2017 a 2018 jsou tradičně oblíbené také neutrální barvy – bílá, stříbrná, šedá. Do svých kolekcí je zvolili třeba návrháři Vagabond, Dolce Vita. Se stříbrnou vyrazili Chanel, J.W. Anderson, Mugler.

Za neutrální se dá považovat i barva camel, která se dobře hodí pro styl vintage. Módní kousky v této barvě můžete spatřit od R13, JW Anderson, Balmain, Marc Jacobs.

Tmavší zeleň, smrkově zelená a zlatá limetka

K letošnímu podzimu a zimě ladí i tmavší a smrková zelená. Oblíbili si je návrháři značek Brandon Maxwell a Oscar de la Renta.

O dost světlejší a zářivější je barva zlatá limetka, která navázala na žádané jarní tóny žluté a světle zelené. Barvu zlatá limetka najdete třeba v kolekcích Tory Burch, J. Crew.

Mořská a námořnická pivoňka

Jako vzpomínka na letní dovolenou u moře může působit barva Marina – mořská modř. Vybral si ji například Calvin Klein.

Ještě jedna modrá je v módě – tmavá námořnická pivoňková modř. Tmavě modrá se hodí i ke kombinaci s jinými barvami. Oblíbili si ji Gabriela Hearst či Phillip Lim.

Top 10 barev v paletě PANTONE pro podzim, zimu 2017/2018 z New Yorku

Červená, javorová dodávají podzimně-zimní sezónu více pocitového tepla. V paletě jsou i jemnější, lehčí barvy, jako je růžová Ballet Slipper, zlatá limetka, světle modrá námořní modrá. Tyto barvy se dobře párují s klasickými podzimními tóny tmavě modré Navy Peony, šedé Neutral Grey, s barvou Butterrum či vínovou Tawny Port.

Jak top 10 barev přesně vypadá? Přikládám číselná označení, rovnou s odkazem na obrázkový vyhledávač Google. Jen proklikněte a ve vybrané barvě uvidíte celou plejádu možností použití.

Top 10 barev pro podzim, zimu 2017/2018 z New Yorku.

Top 10 barev v paletě PANTONE pro podzim, zimu 2017/2018 z Londýna

Silná červená v londýnském výběru září. Doplňují ji další, pro odborníky nečekané, barvy pro podzimní a zimní období, které se dobře párují – liliová Royal Lilac s hnědou Otter Brown nebo temně žlutá Lemon Curry se světle modrou Blue Bell.

Jak se odlišuje top 10 výběr barev z Londýna? Podívejte se a proklikněte si.

Top 10 barev pro podzim, zimu 2017/2018 z Londýna.

Co na podzim a v zimě barevného fotit?

Cokoliv, co bude barevně ladit do vaší kolekce – menší objekty, architekturu, módu, městský itinerář, ovoce, zeleninu, podzimní listy, cukrářské dobroty, vystavené předměty ve výlohách nebo třeba oblohu.

Až budete mít ve své barevné sérii dost snímků, můžete ji pak trošku pročistit a vybrat jen to nejlepší.

Buďte jako návrháři

Vžijte se do role návrhářů a módních stylistů, dejte svým snímkům řád. Sestavte si vlastní barevnou kolekci fotografií.

O výsledku své tvorby se pak podělte na naší facebookové skupině Fotogalerka, ať to tam máme v sychravých dnech roku barevnější.

Uspořádejte svoji foto přehlídku. Kterou z módních barev si pro svoji tvorbu vyberete a ze které palety? Podívejte se i na video níže. Dobré světlo a oko!

Zdroj: PANTONE

Přečtěte si také